Rusia trimite trupe la granița Coreei de Nord

391
Rusia trimite trupe la granița Coreei de Nord - tren-1492703466.jpg

Articole recomandate

Rusia trimite echipament militar la frontiera Coreei de Nord. Trei garnituri de tren încărcate cu tehnică de luptă au fost filmate pe un traseu care duce spre graniță. Alte imagini filmate în aceeași regiune arată că au mai fost detașate elicoptere și vehicule ale armatei ruse, relatează Digi24.


Autoritățile de la Moscova nu au anunțat niciun proiect de securizare a frontierei, dar s-au arătat preocupate de posibila izbucnire a unui conflict deschis între Coreea de Nord și Statele Unite după ce ambele țări s-au amenințat reciproc.

Săptămâna trecută, presa rusă relata că armata chineză a trimis 150 de mii de soldați care să protejeze frontiera de sud din aceleași motive.

Între timp, Japonia susține că americanii au trimis în zonă un avion specializat în detectarea efectelor detonării unei încărcături nucleare în cazul în care regimul comunist va testa din nou bomba atomică.

Joi, Rusia a blocat o declarație a Consiliul de Securitate ONU care condamna ultimul test de rachetă nord-coreean, în pofida faptului că China a susținut această declarație dură redactată de Statele Unite, au anunțat diplomați, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty

Declarația, prezentată miercuri, cerea Phenianului să "nu mai efectueze teste nucleare" și să înceteze lansările de rachete, după testul eșuat din weekend.

Rusia a vrut să introducă în text un fragment dintr-o rezoluție anterioară care insistă asupra necesității ajungerii la o soluție prin dialog, potrivit unor diplomați de la Consiliu, scrie News.ro.

Consiliul a condamnat luna trecută în termeni duri lansarea a trei rachete și și-a exprimat îngrijorarea față de un "comportament tot mai destabilizator" al regimului stalinist.

În proiectul declarației, statele membre își exprimau "îngrijorarea cea mai profundă" față de "comportamentul extrem de destabilizator" al regimului nord-coreean și amenințau din nou cu "măsuri suplimentare semnificative".

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a subliniat că Phenianului îi revine sarcina deficilă de a împiedica o escaladare.

"Este important ca Nordul să știe că noi nu dorim o luptă, așa că nu ne dați una", a declarat Haley.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0607 secunde