Rusia, suspectată că se implică virtual în protestele de la Paris. Francezii anchetează mai multe conturi false

122
Rusia, suspectată că se implică virtual în protestele de la Paris. Francezii anchetează mai multe conturi false - paris-1544350749.jpg

Articole recomandate

Autoritățile franceze au demarat mai multe verificări pe internet, după multiplicarea conturilor false destinate să amplifice, pe rețelele sociale, contestația exprimată de "vestele galbene", au informat sâmbătă, 8 decembrie, surse apropiate dosarului. Secretariatul general al apărării și securității naționale (SGDSN) se ocupă de coordonarea verificărilor în curs.

Chiar dacă serviciile franceze sunt atente la manipularea informației, este prea devreme să se pronunțe în legătură cu afirmațiile cotidianului britanic The Times, care susține că sute de conturi false alimentate de Rusia caută să amplifice revolta "vestelor galbene", potrivit unei alte surse apropiate dosarului, care precizează că e un subiect care necesită investigații adânci și complexe. Potrivit publicației britanice, care a citat analize efectuate de societatea de securitate cibernetică New Knowledge, aproximativ 200 de conturi de Twitter difuzează fotografii și înregistrări video ale unor persoane grav rănite de poliție, presupuse "veste galbene", în timp ce imaginile prezintă evenimente fără nicio legătură cu manifestațiile care se desfășoară în Franța de mai multe săptămâni.

Multe dintre informațiile transmise sau retransmise pe Twitter veneau dinspre presa de stat din Rusia, inclusiv de la Sputnik, Russia Today (RT) sau Ruptly, o agenție video cu sediul în Germania, dar care aparține tot RT. Acestea au transmis îndeaproape criza din Franța, iar Russia Today a transmis că 12 dintre jurnaliștii săi ar fi fost răniți în timpul protestelor, potrivit Digi 24. Mai mult, RT și Sputnik au relatat, în ultimele zile, că majoritatea polițiștilor francezi nu-l mai sprijină pe președintele Macron și sunt de partea protestatarilor, dar ca sursă citau două mici sindicate din poliție, care nu sunt semnificative la nivel național. Au difuzat și imagini, care au devenit virale pe rețelele de socializare din Franța, în care jandarmii din orașul Pau, din sud-vest, își dădeau jos căștile în ceea ce a fost descris ca fiind un semn de solidaritate cu protestatarii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.606 secunde