Rusia și-a plătit aproape integral datoria la bugetul Consiliului Europei

173
Rusia și-a plătit aproape integral datoria la bugetul Consiliului Europei - rusia-1567711233.jpg

Articole recomandate

Rusia și-a plătit, miercuri, aproape integral datoria la Consiliul Europei, organism din care risca să fie exclusă din acest motiv, informează agenția EFE. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al secretarului general al Consiliului Europei, 97% din datoria corespondentă anilor 2017 și 2018 a fost achitată, pentru diferența de plătit mai rămânând de clarificat unele detalii tehnice. La începutul anului în curs, datoria Rusiei față de Consiliul Europei era de circa 66 de milioane de euro. 


La finalul lunii iunie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a aprobat revenirea delegației ruse, la cinci ani de când aceasta fusese privată de dreptul de vot în APCE ca urmare a anexării Crimeei, decizie în urma căreia Rusia s-a retras din APCE. 


În iunie 2017, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, l-a informat pe secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, că Rusia își suspendă plata cotizației la bugetul acestei instituții până când vor fi restabilite complet drepturile delegației sale în APCE.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3554 secunde