Rusia recunoaște că a pierdut 112 militari în războiul din Siria

185
Rusia recunoaște că a pierdut 112 militari  în războiul din Siria - rusia-1538400795.jpg

Articole recomandate

Rusia a anunțat, duminică, odată cu împlinirea a trei ani de când Moscova s-a implicat militar direct în războiul din Siria, că până în prezent în acest război 112 militari ruși și-au pierdut viața, transmite agenția EFE.

Aproape jumătate dintre ei au fost uciși în două catastrofe aeriene, respectiv 32 de militari morți în luna martie, în urma prăbușirii unui avion AN-26, și alți 14 în recenta doborâre din greșeală a unui avion IL-20 de către antiaeriana siriană care ar fi fost dezorientată de un atac israelian.

Acest bilanț a fost prezentat de președintele Comisiei pentru Apărare din Senatul rus, Victor Bondarev. El a mai precizat că armata rusă a pierdut în războiul sirian opt avioane, șapte elicoptere și mai multe blindate, cele mai multe în urma unor atacuri ale jihadiștilor.

În opinia lui Bondarev, acest bilanț relativ redus al pierderilor arată că armata rusă "a învățat să lupte". "Criteriul principal al măiestriei militare nu este doar victoria în sine, ci prețul ei", explică oficialul rus, făcând comparația cu victimele din primii trei ani ai invaziei sovietice în Afganistan, când armata URSS a pierdut circa 4.800 de militari, plus 15 avioane, aproximativ 100 de elicoptere, 60 de tancuri și circa 400 de blindate. El a amintit și pierderile coaliției conduse de SUA în primii trei ani de lupte în Irak, când această coaliția a pierdut 2.515 militari, dintre care 2.309 americani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3411 secunde