Rusia își închide spațiul aerian pentru companiile ucrainene. Iată de când

103
Rusia își închide spațiul aerian pentru companiile ucrainene. Iată de când - aeroflotilyushinil96karakas2-1443509499.jpg

Articole recomandate

Rusia a anunțat că a decis să-și închidă spațiul aerian pentru companiile ucrainene după 25 octombrie, ca răspuns la interdicția Kievului vizând două companii aeriene rusești pe teritoriul ucrainean, informează AFP.


"În conformitate cu instrucțiunile date de prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, Ministerul Transporturilor a cerut agenției federale de transport aerian să informeze companiile aeriene ce asigură zboruri cu destinația Rusia că au interdicție de a folosi spațiul aerian rus începând cu 25 octombrie", a declarat pentru agenția oficială de presă Tass un purtător de cuvânt al ministerului.


Potrivit purtătorului de cuvânt, această măsură este un răspuns la decizia autorităților ucrainene, anunțată săptămâna trecută, de a interzice pe teritoriul lor companiile aeriene rusești Aeroflot și Transaero chiar de săptămâna trecută.

Tranzitul avioanelor companiilor rusești, în primul rând Aeroflot, care tocmai l-a cumpărat pe concurentul său Transaero, va fi de asemenea interzis dacă aceste aparate "transportă material militar, cu dublă utilizare (militară și civilă) sau chiar soldați ruși", potrivit Kievului.

"Închiderea legăturilor aeriene între Rusia și Ucraina ar fi un act de nebunie. Din păcate, l-am văzut în ultimele 20 de luni, iar această posibilitate nu poate fi exclusă", a comentat atunci purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, amintește France Presse.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5487 secunde