Rusia începe o campanie de vaccinare în masă împotriva coronavirusului

Sâmbătă, 01 August 2020
134
Rusia se pregătește să înceapă o campanie de vaccinare în masă împotriva coronavirusului de tip nou, în luna octombrie, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății, Mihail Murașko.


Ministrul a explicat că institutul de cercetare de stat Gamaleia din Moscova a finalizat testele clinice ale vaccinului și că se pregătește documentația pentru înregistrarea acestuia.


El a precizat că primii vaccinați vor fi doctorii și profesorii.


O sursă a declarat săptămâna aceasta pentru Reuters că primul potențial vaccin din Rusia împotriva COVID-19, dezvoltat de o instituție de cercetare de stat, este de așteptat să obțină avizele necesare în august, pentru a fi administrat la scurt timp după aceea lucrătorilor din sănătate.


Institutul Gamaleia lucrează la un vaccin pe bază de adenovirus, menționează Reuters.


În lume se lucrează la peste 100 de posibile vaccinuri
 
Viteza cu care pregătește Rusia lansarea unui vaccin anti-COVID a stârnit întrebări în unele media occidentale dacă nu cumva Moscova pune prestigiul național înaintea științei și siguranței, mai notează Reuters.


În lume se lucrează în momentul de față la peste 100 de posibile vaccinuri menite să oprească pandemia de COVID-19.


Cel puțin patru dintre ele se află în faza a treia de testare pe om, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, trei în China și unul în Marea Britanie.
 
Sursa: Agerpres


Pagina a fost generata in 0.3756 secunde