Rusia îl omagiază astăzi pe ambasadorul asasinat în Turcia

156
Rusia îl omagiază astăzi pe ambasadorul asasinat în Turcia - d16ac020161220andreikarlov-1482403158.jpg

Articole recomandate

Rusia îi aduce astăzi un omagiu național ambasadorului asasinat în Turcia, crimă pe care Ankara o atribuie rețelei predicatorului Fethullah Gulen, în timp ce Moscova consideră că este prea devreme pentru a-i desemna pe responsabili, relatează AFP.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Karlov, repatriat marți în Rusia, a fost expus de dimineață în holul mare al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, alături de drapelul rus și înconjurat de garda de onoare.

Premierul Dmitri Medvedev, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov alături de miniștri, parlamentari, au trecut pentru a depune flori la sicriu.

Andrei Karlov, 62 de ani, "a fost victima unui act terorist laș și perfid", în timp ce își făcea datoria profesională, a declarat Lavrov, în fața soției și fiului ambasadorului asasinat.

Președintele Vladimir Putin, care l-a declarat miercuri pe Karlov erou al Rusiei cu titlu postum, va asista la această ceremonie de omagiere, ce va fi urmată de o slujbă religioasă la Catedrala Hristos Mântuitorul de la Moscova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2725 secunde