Rusia ia primele măsuri împotriva scutului antirachetă

1874
Rusia ia primele măsuri împotriva scutului antirachetă - radarrusia-1322230941.jpg

Articole recomandate

Rusia va ține sub control sistemul de apărare antirachetă american din Europa, cu ajutorul unei stații radar ce va fi dată operațională în curând în enclava Kaliningrad, a anunțat comandantul Forțelor de Apărare Aeriană și Spațială ale Rusiei, general-locotenentul Oleg Ostapenko, potrivit Agerpres, care citează ITAR-TASS și RIA Novosti.

Radarul, care este amplasat în regiunea situată între Polonia și Lituania, va avea în același timp rolul de a monitoriza lansările de rachete în nordul Oceanului Atlantic.

Anunțul vine la două zile după ce președintele rus Dmitri Medvedev a avertizat că Rusia ar putea să își amplaseze la granița cu UE rachetele balistice, pentru a contracara o eventuală amenințare a scutului american antirachetă, ale cărui elemente vor fi amplasate în Europa, inclusiv în România, la baza militară Deveșelu, din județul Olt.

Comandantul Forțelor de Apărare Aeriană și Spațială ale Rusiei a mai spus de altfel, azi, că la ordinul președintelui Dmitri Medvedev, comandantul suprem al forțelor armate ale țării, cât de curând vor fi instalate la Kaliningrad mai multe sisteme operativ-tactice Iskander.

În acest context, generalul rus a precizat că desfășurarea rachetelor Iskander se va face în termenul de stabilit de înalta conducere a țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4575 secunde