Rusia extinde embargoul asupra importului de produse alimentare din UE şi SUA

109
Rusia extinde embargoul asupra importului de produse alimentare din UE şi SUA - rusia-1632229932.jpg

Articole recomandate

Preşedintele rus Vladimir Putin a prelungit până în decembrie 2022 embargoul asupra produselor alimentare importate din ţările UE, SUA şi alte state, embargou decis ca represalii după sancţiunile impuse de aceste ţări Rusiei în urma anexării Crimeii şi a susţinerii separatiştilor din estul Ucrainei, relatează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

Embargoul, impus de Rusia în august 2014, interzice în special importurile de produse lactate, carne, fructe şi legume din UE, SUA, Canada, Australia şi Ucraina.

Preşedintele Vladimir Putin afirmă că acest embargou ar trebui de asemenea să contribuie la autosuficienţa Rusiei în aprovizionarea cu alimente prin stimularea producţiei interne şi diminuarea dependenţei faţă de importuri.

Totuşi, în pofida interdicţiei, multe produse occidentale ajung în continuare pe piaţa rusească, cum ar fi de exemplu brânzeturile din Italia şi Franţa, foarte apreciate de ruşii înstăriţi. Autorităţile ruse au distrus tone de alimente în încercarea de a suprima astfel de aprovizionări pe piaţa neagră. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5058 secunde