Rusia, critici dure la adresa strategiei de securitate a SUA

199
Rusia, critici dure la adresa strategiei de securitate a SUA - rusia-1565825249.jpg
Kremlinul a denunțat, marți, "caracterul imperialist" al noii strategii de securitate a Statelor Unite ale Americii, acuzând Washingtonul că se agață de o "lume unipolară", în timp ce Beijingul a criticat "mentalitatea de Război Rece" a administrației SUA, reieșită din același document, transmite AFP. 


"Caracterul imperialist al acestui document este evident, la fel ca și refuzul de a renunța la o lume unipolară, un refuz insistent", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o declarație de presă. 


"Autoritățile ruse nu pot accepta ca țara să fie tratată drept o amenințare pentru securitatea Statelor Unite", a adăugat Peskov. "Cu toate acestea, există modeste puncte pozitive", a menționat el, citând mai ales "voința Washingtonului de a coopera cu Rusia în domeniile în care aceasta corespunde intereselor americanilor". 


Documentul referitor al strategia de securitate națională a SUA, difuzat, luni, de Casa Albă, afirmă că Rusia "încearcă să slăbească influența americană în lume și să creeze diviziuni cu aliații și partenerii noștri".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5497 secunde