Generalul Ruslan Homciak:

"Rusia are nevoie de Crimeea pentru a domina în Marea Mediterană"

192

Articole recomandate

A pune capăt anexării Crimeii și a face ca peninsula să revină în componența Ucrainei este posibil doar cu condiția solidarității internaționale, iar Occidentul ar trebui să înțeleagă de ce Federația Rusă a capturat peninsula Crimeea, a declarat, sâmbătă, șeful Statului Major al armatei ucrainene, general-locotenentul Ruslan Homciak, într-un interviu acordat agenției oficiale de presă Ukrinform, în finalul unei reuniuni a Comitetului militar al Uniunii Europene, la care participase ca invitat. 


Întrebat despre atitudinea partenerilor occidentali față de situația Crimeii, generalul ucrainean a declarat că problema Crimeii nu va fi niciodată considerată închisă de către Kiev. 


"Crimeea este Ucraina și în niciun caz nu trebuie să uităm aceasta. Putem întoarce Crimeea doar împreună, adică doar dacă voi (n.r. - Occidentul) ne veți ajuta, dacă oamenii voștri de afaceri nu vor merge acolo. Ca să înțelegeți - Rusia are nevoie de Crimeea nu ca loc pentru ca rușii să se ducă să facă plajă. Peninsula este văzută ca o puternică bază militară, care să creeze coșmaruri întregii Europe și nordului Africii și să le ofere rușilor posibilitatea să domine Marea Mediterana", a spus generalul Ruslan Homciak. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5358 secunde