Rusia a suferit cea mai mare scădere de populație pe timp de pace, într-un an de pandemie

218
Rusia a suferit cea mai mare scădere de populație pe timp de pace, într-un an de pandemie - rusiascadere-1634233336.jpg

Articole de la același autor

În ultimele 12 luni, populația Rusiei a cunoscut cel mai mare declin pe timp de pace din istoria datelor înregistrate, potrivit analizei unui important specialist demograf din această țară, scrie The Guardian. Rusia se confruntă cu valul patru al pandemiei de coronavirus.

Populația naturală a Rusiei, calculată pe baza nașterilor și deceselor înregistrate, fără a pune în ecuație migrația, a scăzut cu 997.000 de oameni între octombrie 2020 și septembrie 2021, a arătat Alexei Rakșa, un specialist demograf independent, care a studiat cifre oficiale guvernamentale.

Rusia este una dintre țările cel mai puternic lovite de pandemie, raportând cel puțin 660.000 de decese în exces de la începutul lui 2020, potrivit datelor guvernamentale (decesele în exces reprezintă o măsură care compară decesele din orice cauză dintr-o perioadă cu decesele înregistrate în același interval înaintea pandemiei și este considerată de demografi o bună metodă de calcul al vieților pierdute din cauza Covid, potrivit The Moscow Times).

Raportări anterioare ale guvernului de la Moscova au arătat că declinul demografic din 2020 a fost de 11 ori mai mare decât cel înregistat în 2019.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3977 secunde