RUSIA A INVADAT UCRAINA! Uniunea Europeană reacționează

544
RUSIA A INVADAT UCRAINA! Uniunea Europeană reacționează - armatarusaincrimeea1-1409225199.jpg

Articole recomandate

UPDATE - Ucraina cere ajutor!


Consiliul de Securitate al ONU va organiza azi o reuniune de urgență pe tema situației din Ucraina. Ucraina a cerut Uniunii Europene să îi acorde un "ajutor militar de anvergură" în urma unei "invazii ruse nedisimulate", conform ambasadorului ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev. Ambasadorul rus la OSCE, Andrei Kelin, a declarat însă că nu există soldați ruși în Ucraina, la finalul unei reuniuni a organizației la Viena, potrivit Mediafax.

Rusia a invadat Ucraina, acuză Kievul. Trupe rusești ar fi preluat controlul asupra unui oraș frontalier strategic, situat la 100 de kilometri sud de Donețk, anunță Petro Poroșenko. Președintele ucrainean și-a anulat plecarea în Turcia, unde urma să participe la depunerea jurământului președintelui Erdogan. Ieri, Ucraina anunța instalarea unui centru operațional al armatei rusești pe teritoriul său. Asta în timp ce Rusia continuă să nege orice implicare militară în Ucraina, în ciuda dovezilor. 


UPDATE - Ambasadorul rus la OSCE: Nu există soldați ruși în Ucraina


Ambasadorul Rusiei la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Andrei Kelin, a declarat, azi, la Viena că ''nu există soldați ruși în Ucraina'', relatează AFP, EFE și Itar-Tass. ''Am spus în mod clar că nu există o participare a armatei ruse (în Ucraina). Noi nu furnizăm niciun fel de echipamente militare acolo'', a declarat Kelin după o reuniune a OSCE.

Diplomatul rus s-a limitat să menționeze doar unitatea de circa zece soldați despre care Kievul a anunțat că i-a arestat marți și despre care Moscova a dat asigurări că ei se aflau în Ucraina în mod neintenționat.


UPDATE - Consiliul de Securitate al ONU se reunește de la ora 19,00. Reuniunea de urgență v a avea ca temă situația din Ucraina.


UPDATE - Ucraina denunță la OSCE ''o invazie directă'' de trupe ruse în estul țării

Ucraina denunță ''o invazie directă'' de trupe ruse în estul țării, a declarat ambasadorul Kievului, Igor Prokopciuk, după o reuniune a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) joi la Viena, relatează AFP.


UPDATE - Potrivit CNN, 1000 de militari ruși se află în prezent în Ucraina


Ucraina a afirmat că "trupe ruse" au preluat controlul asupra orașului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donețk, unde au avut loc confruntări violente în ultimele zile. Ucraina a cerut Uniunii Europene să îi acorde un "ajutor militar de anvergură" în urma unei "invazii ruse nedisimulate", conform ambasadorului ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat, într-un mesaj televizat, că și-a anulat vizita în Turcia din cauza "intruziunii trupelor ruse" în Ucraina, unde situația se "deteriorează rapid".

UE este "extrem de preocupată" de informațiile privind intrarea trupelor ruse în Ucraina

"Suntem extrem de preocupați de ultimele evoluții, în special de informațiile din teren", a declarat într-o conferință de presă Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a serviciului diplomatic al UE, în condițiile în care Kievul a afirmat că "trupe ruse" au preluat controlul asupra orașului frontalier strategic Novoazovsk, scrie Mediafax.




Președintele din Ucraina și-a anulat vizita în Turcia
Președintele ucrainean și-a anulat plecarea în Turcia, unde urma să participe la depunerea jurământului președintelui Erdogan. Ieri, Ucraina anunța instalarea unui centru operațional al armatei rusești pe teritoriul său. Asta în timp ce Rusia continuă să nege orice implicare militară în Ucraina, în ciuda dovezilor. Mai mult, Moscova anunță că va trimite un alt convoi umanitar, lucru care nu este văzut cu ochi buni de Casa Albă.


Rusia că este "implicată în mod direct"
Ambasadorul american în Ucraina, Geoffrey Pyatt, acuză Rusia că este "implicată în mod direct" în confruntările armate dintre rebelii proruși și forțele guvernamentale în estul țării. Diplomatul spune că Moscova și-a trimis sistemul de apărare antiaeriană cel mai recent.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5319 secunde