România va extrăda un jurnalist turc, la ordinul lui Erdogan

318
România va extrăda  un jurnalist turc,  la ordinul  lui Erdogan - romaniavaextrada-1544016673.jpg

Articole recomandate

Un ziarist turc al publicației Zaman România va fi extrădat în Turcia, în baza unui mandat emis la ordinul președintelui Recep Tayyip Erdogan. Jurnalistul Kamil Demirkaya a fost ridicat miercuri dimineață de acasă, anunță site-ul zamanromania.ro.

Jurnalistul locuiește în România de doi ani și deține un permis de ședere temporară. În luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mișcării Gulen. Guvernul turc a trimis autorităților române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar miercuri dimineață ziaristul a fost ridicat de acasă și dus la sediul Poliției Române. În cursul zilei, acesta urmează să fie dus la Parchetul General.

Ziaristul turc locuiește în București împreună cu soția și fiul său în vârstă de 10 ani.

"Ziarul Zaman România este alături de familia ziaristului și cere autorităților române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariștilor și a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan. Kamil Demirkaya și-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara", se arată pe site-ul publicației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3722 secunde