România, în topul țărilor cu rată mare de vaccinare anti-COVID

588
România, în topul țărilor cu rată mare de vaccinare anti-COVID - test12-1609580577.jpg

Articole recomandate

Numărul vaccinărilor împotriva COVID 19 diferă de la o țară la alta, în funcție de măsurile luate de fiecare stat în parte.


România are o poziție fruntașă a ratei de vaccinare, raportată la numărul de locuitori, fiind deasupra multor state mai dezvoltate.


Un tabel interactiv al vaccinărilor la nivel global a fost dezvoltat de ourworldindata.org, pe baza unor raportări zilnice din cifre oficiale. Datele transpuse în grafice și tabele sunt preluate din comunicările oficiale ale guvernelor, Centrul de Control European al Bolilor, cel similar din SUA și alte structuri statale.


Nu toate țările au făcut publice datele cu privire la vaccinare, nici măcar din Europa.


Raportarea nu înseamnă însă numărul populației considerate vaccinată, pentru că este nevoie de două doze de vaccin, la un interval de două săptămâni, iar până acum majoritatea statelor unde vaccinul a fost aprobat a făcut o singură inoculare a unui segment de populație.


România conduce însă, cel puțin în regiune, la procentul populației vaccinate, evident, raportat la numărul de locuitori.


Țara noastră are o rată de 0.06%, respectiv 11665 de doze de vaccin inoculate până la data de 1 ianuarie 2021.


La polul opus se situează Franța, cu un număr atât de mic de vaccinări încât procentul raportat este 0% - respectiv NUMAI 138 de doze.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1677 secunde