Românca Roxana Mărăcineanu rămâne în noul guvern al Franței

Marţi, 07 Iulie 2020, 09:28
107
La trei zile de la desemnarea sa ca premier al Franței, Jean Castex și-a prezentat luni echipa. 16 miniștri și 15 miniștri-delegați fac parte din noul executiv, iar printre aceștia din urmă este și Roxana Mărăcineanu. Până de curând aflată la conducerea sportului din Hexagon, fosta înotătoare de origine română va ocupa funcția de ministru-delegat, după ce ministerul său a fost integrat în cel al Educației Naționale și Tineretului.


Jean-Michel Blanquer a fost numit ministru al Educației Naționale, Tineretului și Sporturilor în noul Guvern francez, iar fosta înotătoare va avea rolul de ministrul delegat al Sporturilor.


Citiți și:  Ce spunea ministrul francez al Sportului despre plecarea din România și sosirea ca imigrant în Franța


Și dacă Finanțele și Externele vor fi conduse de aceiași oameni, s-au produs schimbări în alte portofolii importante, precum Justiția și Internele. 


Un politician cu vechime, dar cu puțină notorietate, premierul desemnat Jean Castex a fost coordonatorul celulei care a luat deciziile privind ieșirea țării din izolarea provocată de coronavirus. În schimb, premierul demisionar al Franței, Edouard Philippe, și doi foști miniștri ai Sănătății, Olivier Véran și Agnès Buzyn, sunt vizați de o investigație privind gestionarea crizei coronavirusului, potrivit cotidianului Le Monde.


Guvernul condus de Edouard Philippe a demisionat vineri. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2767 secunde