Ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt:

"Riscul unui Brexit fără acord s-a redus"

314

Articole recomandate

Riscul ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană în absența unui acord s-a redus, însă mai este de lucru în privința votului din parlament asupra acordului încheiat de premierul Theresa May și blocul comunitar, a afirmat, ieri, ministrul de Externe britanic Jeremy Hunt, potrivit Reuters. 


"Sperăm că votul va avea loc marți. Riscul lipsei unui acord, cel puțin în ceea ce privește parlamentul Regatului Unit, s-a redus într-o oarecare măsură, dar riscul unei paralizii a Brexit-ului încă există", a spus Hunt înainte reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles. 


El a adăugat că există "semne prudente de încurajare" că acordul propus de Theresa May ar putea fi votat de legislativul de la Londra. 


Duminică, ministrul britanic al Finanțelor, Philip Hammond, a estimat că deocamdată nu există suficient sprijin parlamentar pentru ca acordul de retragere să fie adoptat de legislativ, dar s-a declarat optimist în legătură cu rezultatul final al votului. 
"Ceea ce s-a întâmplat începând de marți este faptul că un număr semnificativ de colegi, printre care unii foarte proeminenți care s-au exprimat public, și-au schimbat opiniile și au decis că alternativele sunt atât de neplăcute încât ei cred că acordul prezentat de prim-ministru este cea mai bună soluție pentru a finaliza Brexit-ul", a declarat Hammond pentru BBC. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4808 secunde