Revenirea călătoriilor cu avionul în Europa a intrat „în marşarier”

Luni, 14 Septembrie 2020, 18:20
233
Revenirea călătoriilor cu avionul în Europa a intrat „în marşarier”, a avertizat Eurocontrol, agenţia care supervizează spaţiul aerian european, transmite Bloomberg. Astfel, aproximativ șase milioane de zboruri cu avionul vor fi efectuate în acest an în Europa, cu 55% mai puţine decât în 2019, şi cu un milion mai puţin decât estima în luna aprilie, când flotele aeriene din întreaga lume erau blocate la sol, informează Agerpres.


Conform Eurocontrol, eşecul coordonării între ţări subminează încrederea pasagerilor şi afectează o industrie vitală.


„Mergem în marşarier acum şi acest lucru este îngrijorător pentru întreaga industrie”, a declarat directorul general de la Eurocontrol, Eamonn Brennan, dând vina pe lipsa de coordonare între ţări cu privire la reluarea zborurilor şi pentru că au creat confuzie şi au subminat încrederea pasagerilor.


Speranţele companiilor aeriene din Europa pentru o relansare a traficului la finele verii nu s-au materializat deoarece numărul cazurilor de infecţie cu coronavirus a continuat să crească, iar ţările au introdus diferite restricţii pentru călătorii.


Eurocontrol susţine că, după ce în luna august programul zborurilor a revenit la jumătate din nivelul normal, proporţia zborurilor va scădea cu 40% până în ianuarie, faţă de o precedentă estimare privind o scădere cu 20%.


Pagina a fost generata in 0.209 secunde