Reuters: Premiile Grammy 2021. Beyonce, Taylor Swift și Billie Eilish, marile câștigătoare ale serii

Luni, 15 Martie 2021, 11:31
1049
Taylor Swift și Billie Eilish au câștigat duminică principalele premii ale celei de-a 63-a ediții ale galei Grammy, Beyonce obținând premii la patru categorii, devenind astfel cea mai premiată femeie din istoria Grammy, relatează Reuters.


Cele patru premii Grammy obţinute de Beyonce i-au propulsat palmaresul general la 28 de premii Grammy, doborând recordul feminin deţinut anterior de Alison Krauss. Beyonce a primit premiile Grammy la categoriile interpretare R&B ("Black Parade"), pentru cel mai bun videoclip ("Brown Skin Girl") şi pentru colaborarea cu Megan Thee Stallion la piesa "Savage", recompensată la categoriile cea mai bună piesă rap şi cea mai bună interpretare rap.


De obicei foarte controlată, Beyonce a fost vizibil emoţionată când a acceptat premiul pentru interpretare R&B care a propulsat-o în topul laureaţilor Grammy.


„Am lucrat toată viața mea, de la 9 ani, și nu-mi vine să cred că s-a întâmplat acest lucru”, a afirmat Beyonce. „În calitate de artist, consider că este datoria mea, datoria noastră a tuturor, să reflectăm epoca în care trăim”, a mai spus ea, adăugând că doreşte să-i susţină şi să sărbătorească activitatea tuturor artiştilor de culoare care au inspirat-o şi care inspiră lumea întreagă.


Albumul surpriză "Folklore", înregistrat de Taylor Swift în perioada de lockdown, a primit premiul pentru cel mai bun album al anului iar prin victoria de duminică, artista în vârstă de 31 de ani devine prima femeie care a câştigat de trei ori premiul Grammy pentru cel mai bun album, egalând performanţele unor giganţi ai muzicii precum Stevie Wonder, Frank Sinatra sau Paul Simon. Artista mai câștigase acest premiu pentru ”Fearless” în 2010 și pentru ”1989” în 2016.


De asemenea, Billie Eilish a obținut premiul pentru înregistrarea anului cu piesa ”Everything I Wanted” iar cântecul anului a fost desemnat ”I Can`t Breathe”, interpretată de H.E.R., compusă ca reacţie la protestele Black Lives Matter care au cuprins Statele Unite vara trecută.


Solista britanică Dua Lipa a câştigat premiul la categoria cel mai bun album pop cu LP-ul dansant "Future Nostalgia".


Pagina a fost generata in 0.3181 secunde