Reprezentantul NATO la Kabul face apel la talibani să accepte un armistiţiu în Afganistan

175
Reprezentantul NATO la Kabul face apel la talibani să accepte un armistiţiu în Afganistan - reprezentantulnato-1626706383.jpg

Articole de la același autor

Reprezentantul NATO de la Kabul și 15 misiuni diplomatice din Afganistan au transmis un mesaj comun, prin care au cerut talibanilor să înceteze ofensivele militare din Afganistan, la doar câteva ore după ce o încercare de găsire a unui compromis pentru un armistițiu a eșuat la Doha, relatează Reuters.

O delegație formată din lideri afgani a participat la o întâlnire cu conducerea politică a talibanilor la Doha, într-o încercare de a găsi o soluție de compromis pentru un armistițiu.

„Cu ocazia acestui Eid al-Adha (n. red. – sărbătoarea musulmană a sacrificiului), talibanii ar trebui să renunțe la arme pentru totdeauna și să arate lumii angajamentul lor pentru procesul de pace”, au transmis cele 15 misiuni diplomatice și reprezentantul NATO de la Kabul. Mesajul a fost susținut de Australia, Canada, Cehia, Danemarca, Uniunea Europeană, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Țările de Jos, Spania, Suedia, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii. Anterior, cu ocazia acestei sărbători, talibanii au mai stabilit temporar perioade de încetare a focului, motivând că vor să-i lase pe afgani să o celebreze în liniște. De această dată, gruparea militantă nu a mai făcut vreun astfel de anunț, în contextul unui asalt puternic care durează deja de mai multe săptămâni, după anunțul de retragere al misiunii SUA din țară. Casa Albă a anunțat că operațiunea „Allies Refuge” va începe în ultima săptămână a lunii iulie, pe măsură ce SUA își retrage forțele înaintea termenului de 11 septembrie stabilit de președintele Joe Biden. În ultimele săptămâni, talibanii au avansat rapid în Afganistan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3259 secunde