Relaxarea restricțiilor de călătorie, tema discuțiilor dintre miniștrii de externe

99
Relaxarea restricțiilor de călătorie, tema discuțiilor dintre miniștrii de externe - 5e56e6b7fee23d50e54bc527-1599203959.jpg

Articole recomandate

Miniștrii de externe din G20 au discutat despre relaxarea unor restricții de călătorie și redeschiderea frontierelor, închise din cauza pandemiei de COVID-19 care afectează economia mondială, au făcut cunoscut aceștia într-un comunicat, potrivit Digi24.


"Miniștrii de externe au recunoscut importanța deschiderii frontierelor, reîntregirii familiilor și aplicării unor măsuri care să permită economiei să prospere", precizează documentul.


Miniștrii au mai discutat, cu prilejul unei videconferințe prezidate de Arabia Saudită, despre "importanța coordonării măsurilor de preventive" la frontiere.


Regatul saudit, care a suspendat călătoriile internaționale de mai multe luni și încearcă să țină sub control pandemia pe teritoriul său, prezidează G20 în acest an.


"A redeschide frontierele, cu toate măsurile preventive necesare, va ajuta populația și economiile noastre să prospere", a comentat ministrul saudit de externe, prințul Faisal bin Farhan, citat în document.


Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și-a exprimat îngrijorarea tot mai mare în ce privește actualele restricții de călătorie, ce "ar putea dura mai mult timp decât criza imediată", scrie Agerpres.


El i-a îndemnat pe miniștrii G20 să se pună de acord în legătură cu o serie de "criterii comune" pentru ridicarea restricțiilor, bazate pe o abordare științifică.


De asemenea, le-a solicitat miniștrilor G20 să sporească investițiile pentru a susține "călătoriile sigure", aplicând în special măsuri pentru a crește capacitatea de depistare și urmărire a cazurilor de coronavirus.


Pandemia a făcut peste 800.000 de morți și mai mult de 26 de milioane de cazuri au fost înregistrate din decembrie, în timp ce indicatorii economici continuă să se prăbușească în întreaga lume.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5129 secunde