Regina Elisabeta a Marii Britanii a primit un trandafir denumit după regretatul său soţ

660

Articole de la același autor

Regina Elisabeta a Marii Britanii a primit un trandafir care poartă numele prinţului Philip, în ziua în care acesta ar fi împlinit 100 de ani, a anunţat joi Palatul Buckingham. Floarea de culoare roz a fost plantată în grădina Castelului Windsor, acolo unde cei doi şi-au petrecut cea mai mare parte a timpului după izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi unde ducele de Edinburgh s-a stins din viaţă în aprilie, relatează Reuters. Philip, duce de Edinburgh, a fost căsătorit cu regina Elisabeta a II-a timp de 74 de ani şi i-a fost alături pe tot parcursul domniei sale de 69 de ani. El s-a stins din viaţă cu doar două luni înainte de a împlini, la 10 iunie, vârsta de 100 de ani.

Palatul Buckingham a afirmat că săptămâna trecută reginei Elisabeta i-a fost prezentat trandafirul „Ducele de Edinburgh”, o floare roz în memoria regretatului ei soţ, prinţul Philip.

„A fost o încântare să-i dăruiesc Majestăţii Sale Regina trandafirul Ducele de Edinburgh, pentru a marca ceea ce ar fi fost aniversarea a 100 de ani (a prinţului Philip) şi pentru a-i aminti de viaţa lui remarcabilă”, a declarat Keith Weed, preşedintele Societăţii Regale de Horticultură.

O redevenţă din vânzarea fiecărui trandafir va merge către fundaţia înfiinţată de Ducele de Edinburgh care sprijină tinerii şi care îşi desfăşoară activitatea în peste 130 de ţări.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6391 secunde