Regina Elisabeta a Marii Britanii a primit un trandafir denumit după regretatul său soţ

Joi, 10 Iunie 2021, 18:17
600
Regina Elisabeta a Marii Britanii a primit un trandafir care poartă numele prinţului Philip, în ziua în care acesta ar fi împlinit 100 de ani, a anunţat joi Palatul Buckingham. Floarea de culoare roz a fost plantată în grădina Castelului Windsor, acolo unde cei doi şi-au petrecut cea mai mare parte a timpului după izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi unde ducele de Edinburgh s-a stins din viaţă în aprilie, relatează Reuters. Philip, duce de Edinburgh, a fost căsătorit cu regina Elisabeta a II-a timp de 74 de ani şi i-a fost alături pe tot parcursul domniei sale de 69 de ani. El s-a stins din viaţă cu doar două luni înainte de a împlini, la 10 iunie, vârsta de 100 de ani.

Palatul Buckingham a afirmat că săptămâna trecută reginei Elisabeta i-a fost prezentat trandafirul „Ducele de Edinburgh”, o floare roz în memoria regretatului ei soţ, prinţul Philip.

„A fost o încântare să-i dăruiesc Majestăţii Sale Regina trandafirul Ducele de Edinburgh, pentru a marca ceea ce ar fi fost aniversarea a 100 de ani (a prinţului Philip) şi pentru a-i aminti de viaţa lui remarcabilă”, a declarat Keith Weed, preşedintele Societăţii Regale de Horticultură.

O redevenţă din vânzarea fiecărui trandafir va merge către fundaţia înfiinţată de Ducele de Edinburgh care sprijină tinerii şi care îşi desfăşoară activitatea în peste 130 de ţări.Pagina a fost generata in 0.245 secunde