Regina Elisabeta a II-a sărbătorește 65 de ani de la urcarea pe tron

239
Regina Elisabeta a II-a sărbătorește 65 de ani de la urcarea pe tron - elisabetaadoua-1486393021.jpg

Articole recomandate

După ce a murit Regele George al VI-lea la 6 februarie 1952, Elisabeta a fost proclamată suverană a Marii Britanii, sub numele Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta, cea mai longevivă regină în viață, își sărbătorește Jubileul de Safir, 65 de ani de când a preluat tronul Marii Britanii. În onoarea sa, vor fi trase 41 de focuri de armă în centrul Londrei, pentru a marca sărbătoarea.

Biroul Reginei a făcut public în 2014 un portret în care aceasta purta un set de bijuterii cu safire, primite de la Regele George al VI-lea drept cadou de nuntă. Regina, în vârstă de 90 de ani, a renunțat la turneele internaționale, dar încă își îndeplinește în mod regulat îndatoririle pe teritoriul Marii Britanii.

În decembrie, a declarat că își va reduce numărul sarcinilor și va transfera îndatoririle caritabile, dar și pe cele din domeniul academic și sportiv altor membri ai familiei regale. Ea își va petrece ziua la reședina în Sandringham, din estul Angliei, așa cum obișnuiește, au declarat reprezentanții săi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7102 secunde