Regatul Unit va prezenta o soluție la mecanismul de siguranță de la frontiera cu Irlanda

125
Regatul Unit va prezenta o soluție la mecanismul de siguranță de la frontiera cu Irlanda - regatul-1569964201.jpg

Articole recomandate

Guvernul de la Londra urmează să prezinte o soluție la mecanismul de siguranță - așa-numitul backstop - pentru frontiera cu Irlanda, în vederea reglementării situației după Brexit, arată materiale de presă citate de DPA. 


Mecanismul, respins de susținătorii Brexit-ului, ar menține pe termen nedefinit un acord vamal între Regatul Unit și Uniunea Europeană, pentru a evita controalele la frontiera dintre Irlanda de Nord și Republica Irlanda. Subiectul este unul din principalele obstacole în negocierile dintre Londra și Bruxelles. 


Conform televiziunii irlandeze RTE, Regatul Unit intenționează să propună înființarea unor puncte de control vamale de ambele părți ale frontierei, la câțiva kilometri distanță; mărfurile înregistrate ar fi urmărite prin GPS până la trecerea graniței. 
Propunerea nu îi va satisface probabil pe critici, deoarece nu face altceva decât să mute controalele vamale, în loc să le evite. În prezent, trecerea frontierei este liberă, fără nicio verificare, ca parte a înțelegerii cunoscute drept Acordul din Vinerea Mare, din 1998, care a pus capăt violențelor din Irlanda de Nord. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2019
Stire din Actual : Demisie cu răsunet în Guvernul Marii Britanii
Pagina a fost generata in 0.5601 secunde