Regatul Unit înăsprește pedepsele pentru autorii de acte teroriste

192
Regatul Unit înăsprește pedepsele pentru autorii de acte teroriste - regatul-1579639279.jpg

Articole recomandate

Guvernul britanic a anunțat, ieri, înăsprirea pedepselor pentru autorii de acte teroriste și interzicerea eliberării lor anticipate, o decizie promisă după atacul cu cuțitul de pe London Bridge, din luna noiembrie, relatează AFP. Acest proiect de lege pentru combaterea terorismului urmează să fie înaintat parlamentului, în care conservatorii dispun de o foarte largă majoritate. 


"Noul proiect de lege îi va obliga pe teroriștii cei mai periculoși să ispășească întreaga pedeapsă și se va asigura că cei care sunt condamnați pentru infracțiuni grave petrec obligatoriu cel puțin 14 ani în închisoare", a precizat Ministerul de Interne, într-un comunicat. 


În plus, bugetul alocat luptei antiteroriste ar urma să crească la 906 milioane de lire (1,06 miliarde de euro) pentru perioada 2020-2021, respectiv o creștere de peste 100 de milioane de euro în comparație cu anul precedent. 


Textul acordă și o mai mare atenție la prevenirea recidivei, promițând o dublare a numărului agenților de probațiune pentru ca "autoritățile să-i poată supraveghea mai îndeaproape pe teroriști, în săptămânile care urmează după eliberarea lor". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Stire din Actual : "Regatul Unit se află în dificultate!"
Pagina a fost generata in 0.2725 secunde