Refuzul Statelor Unite de a trimite Turciei F-35, considerat a fi un jaf

277
Refuzul Statelor Unite de a trimite Turciei F-35, considerat a fi un jaf - refuzul-1562274706.jpg

Articole recomandate

Refuzul Statelor Unite de a trimite Turciei avioanele de luptă F-35 pe care le-a cumpărat ar fi un jaf, relatează mass-media turce citând o declarație a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în legătură cu o dispută asupra achiziționării de către Ankara a unui sistem rusesc de apărare antiaeriană, notează Reuters. 


Oficiali americani au declarat că administrația Trump încă intenționează să impună sancțiuni Turciei și să o scoată din programul F-35 dacă acest aliat din NATO achiziționează sistemul rusesc S-400 de apărare antirachetă. 


"Dacă aveți un client și acest client efectuează plăți ca un automat, cum puteți să nu-i dați bunurile acestui client? Aceasta s-ar numi un jaf", a declarat Erdogan reporterilor citat de ziarul Hurriyet, în timpul unei vizite în China. 
El a spus că Turcia a plătit până acum 1,4 miliarde de dolari pentru F-35 și că patru avioane au fost predate, în timp ce piloți turci se duc în Statele Unite pentru instruire. 


"Am încheiat un acord pentru a cumpăra 116 F-35. Nu suntem doar o piață, suntem de asemenea producători în comun. Noi producem unele părți în Turcia", a adăugat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2918 secunde