Referendum privind unificarea Irlandei, în următorii cinci ani

Duminică, 17 Noiembrie 2019, 23:19
139
După dezordinea provocată de Brexit trebuie să urmeze în termen de cinci ani un referendum asupra unificării Irlandei, a afirmat, sâmbătă, șefa partidului republican irlandez Sinn Fein, Mary Lou McDonald, potrivit AFP. 


"Zilele divizării între cele două Irlande sunt numărate, schimbarea este în aer, Brexitul a bulversat totul", a declarat Mary Lou McDonald, în cursul unei conferințe a partidului său la Londonderry. "Multe persoane se gândesc acum, pentru prima dată, la viitorul lor într-o Irlanda unificată. În următorii cinci ani, să lăsăm poporul să decidă", a mai spus ea, îndemnând guvernul de la Dublin să pregătească un referendum asupra chestiunii reunificării. 


Provincia Irlanda de Nord și frontiera sa cu Irlanda au complicat serios problema Brexitului și negocierile dintre Regatul Unit și Uniunea  Europeană. 


Acordul de pace încheiat în 1998 a pus capăt la 30 de ani de conflict sângeros și a eliminat practic orice urmă vizibilă a frontierei dintre Irlanda de Nord, teritoriu britanic, și Republica Irlanda din sudul insulei. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2023 secunde