RĂZBOI în ISRAEL! Patru palestinieni au murit, iar alți 20 au fost răniți!

261
RĂZBOI în ISRAEL! Patru palestinieni au murit, iar alți 20 au fost răniți! - gazarubblewideweb470x3102-1352629753.jpg

În noaptea de sâmbătă spre duminică, frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza a fost scena unor scene terifiante. Schimburi de focuri de armă au animat confruntările dintre cele două tabere, soldate cu moartea a cel puțin patru palestinieni și rănirea a opt israelieni, informează AFP.


Combatanți palestinieni au lansat un obuz, sâmbătă seara, spre un vehicul militar israelian, în partea de nord a Fâșiei Gaza, în apropierea frontierei cu Israelul.

Atacul a fost revendicat de Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei. Israelul a ripostat, atacând poziții din zona Khan Younes; în urma tirurilor israeliene, cel puțin patru palestinieni au fost uciși, iar alți 20 au fost răniți. În cursul nopții, militanți palestinieni au lansat aproximativ 60 de rachete spre teritoriul israelian, rănind ușor patru civili israelieni în orașul Sderot.


Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat în această dimineață, că statul evreu este "pregătit de o escaladare" a ripostei în urma incidentelor, sugerând posibilitatea unei ofensive de amploare în Fâșia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul mișcării islamiste Hamas, transmite aceeași sursă.

 


 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9313 secunde