Raportul Mueller. Rusia, pregătită pentru normalizarea relațiilor cu SUA

325
Raportul Mueller. Rusia, pregătită pentru normalizarea relațiilor cu SUA - raportul-1553554510.jpg

Articole recomandate

Rusia ar fi fericită ca relațiile sale cu SUA să se îmbunătățească, a asigurat, ieri, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, Konstantin Kosaciov, după publicarea în SUA a unei sinteze a anchetei efectuate de către procurorul special Robert Mueller privind suspiciunile de complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia în perioada prezidențialelor din 2016, informează agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


Procurorul special Robert Mueller, care a coordonat o anchetă în acest sens timp de aproape doi ani, nu a găsit nicio dovadă privind o astfel de complicitate în cursul campaniei prezidențiale din 2016, dar a rămas nerezolvată problema dacă Donald Trump a obstrucționat justiția prin subminarea anchetei care a pus presiune pe președinția sa. 
"În orice caz, există o oportunitate de a redefini o mulțime de lucruri în relațiile noastre. Rămâne de văzut dacă Trump va îndrăzni să o facă. Desigur, suntem pregătiți pentru aceasta", a afirmat Konstantin Kosaciov într-o postare pe Facebook. 
"Desigur, cu bunăvoință, multe lucruri pot fi corectate. Eu nu exclud anumite inițiative cu privire la Rusia în timpul apropiat, deoarece efectul raportului Mueller oferă acum toate atuurile echipei lui Trump", apreciază oficialul rus. 
În opinia sa, Moscova ar trebui să pună acum în discuție cu SUA cele mai acute probleme în materie de securitate: Tratatul privind Forța Nucleară Intermediară (INF), acord ruso-american abandonat de ambele țări, și Tratatul START de dezarmare nucleară, care expiră în februarie 2021. 


În același timp, senatorul rus menționează că "Rusia nu are nimic de sărbătorit în mod special aici - acuzațiile împotriva noastră se mențin". 


Chiar dacă îi exonerează pe Donald Trump și echipa sa de campanie de complicitate cu Rusia, raportul procurorului special Robert Mueller subliniază tentativele Rusiei de a se amesteca în alegerile prezidențiale din SUA în 2016, conform agențiilor de presă internaționale. 


Cu toate acestea, Konstantin Kosaciov menționează că multașteptatul raport al lui Mueller a demonstrat ceea ce Rusia știa de la început: nu a existat niciun fel de complicitate între echipa de campanie a lui Trump și Kremlin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4639 secunde