Raiduri ale aviației ruse! Zeci de morți

222
Raiduri ale aviației ruse! Zeci de morți - raidaerianrusia-1464699749.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 23 de civili și-au pierdut viața și câteva zeci au fost răniți, luni seara, în urma unor intense raiduri aeriene ruse împotriva orașului sirian Idlib (nord-vestul Siriei), controlat de o coaliție de jihadiști și rebeli, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Mai multe cartiere ale orașului au fost vizate de numeroase raiduri ale aviației Rusiei, țară aliată regimului sirian condus de Bashar al-Assad pe care îl sprijină în războiul acestuia împotriva rebelilor și jihadiștilor, potrivit OSDO, o organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o rețea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

"Cel puțin 23 de civili au fost uciși și zeci au fost răniți în loviturile aeriene intense efectuate de aviația rusă împotriva mai multor cartiere ale orașului", a declarat, pentru AFP, Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Un prim bilanț, făcut public luni seara, consemna zece civili uciși.

Provincia Idlib, inclusiv centrul său administrativ cu același nume, este aproape în întregime controlată de către "Armata de cucerire", o coaliție compusă în principal din Frontul Al Nosra, ramura siriană a Al Qaida, și alte grupări jihadiste și rebeli islamiști.

Aceste grupări rebele siriene s-au aliat cu Frontul Al Nosra pentru a lupta, pe de o parte, cu regimul de la Damasc și cu jihadiști ai grupării Statul Islamic (SI), pe de alta.

Rusia a anunțat, săptămâna trecută, că își amână bombardamentele împotriva Frontului Al Nosra în Siria pentru a lăsa timp ca aliații săi rebeli să se îndepărteze de grupările jihadiste și să-și delimiteze clar zonele aflate sub controlul lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3969 secunde