Racheta nord-coreeană, instalată pe platformă

280
Racheta  nord-coreeană, instalată pe platformă - rachetacoreea-1333976883.jpg
Racheta nord-coreeană care ar urma să lanseze un satelit pe orbită săptămâna viitoare a fost instalată pe platformă, în pofida protestelor internaționale, au constatat duminică jurnaliștii străini de la centrul spațial Tongchangri (nord-vest).

Autoritățile nord-coreene au organizat această vizită fără precedent pentru a arăta că Unha-3 nu este o rachetă balistică deghizată, așa cum afirmă Statele Unite și aliații lor, în special Coreea de Sud și Japonia.

Astfel, aproximativ 50 de corespondenți au mers cu un tren special la noul centru spațial construit în peninsula Cholsan, situată la aproximativ 50 de kilometri de frontiera chineză.

Jurnaliștii au putut să se apropie la mai puțin de 50 de metri de lansatorul vopsit în alb și inscripționat cu litere albastre, ridicat pe o platformă instalată pe un deal, în așteptarea lansării prevăzute pentru perioada 12-17 aprilie.

Racheta, înaltă de 30 de metri și cu un diametru de 2,5 metri, urmează să lanseze pe orbită un satelit de observare a Pământului, Kwangmyongsong-3 (Stea strălucitoare), a cărui misiune este să strângă informații despre recoltele, pădurile și resursele naturale ale Coreei de Nord.

Corespondenții străini au putut vedea în apropiere satelitul, un paralelipiped de 100 de kilograme, echipat cu cinci antene și flancat de panouri solare pentru alimentarea cu electricitate.

Statele Unite și aliații lor acuză Coreea de Nord că pregătește un test balistic. "Să spui că este un test de rachetă nu are niciun sens", a afirmat Jang Myong-Jin, directorul centrului spațial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Actual : Atentat cu bombă la Atena
Pagina a fost generata in 9.303 secunde