Putin încurajează Ungaria să se alăture proiectului gazoductului din Turkmenistan

183
Putin încurajează Ungaria să se alăture proiectului gazoductului din Turkmenistan - putin-1572554928.jpg

Articole recomandate

Rusia ar aprecia participarea Ungariei la proiectul gazoductului din Turkmenistan, care ar constitui o alternativă la ruta de transport prin Ucraina, a declarat, miercuri, la Budapesta, președintele Vladimir Putin. 


"Proiectul este interesant pentru Ungaria din punctul de vedere al securității energetice", a arătat liderul de la Kremlin, într-o declarație citată de DPA. 


Gazoductul ar urma să transporte gaz din Rusia către Turcia, pe sub Marea Neagră, și în continuare prin Bulgaria și Serbia, către Ungaria. Sectoarele din cele două țări balcanice urmează să fie finalizate anul viitor. 


După întâlnirea cu Putin, premierul ungar Viktor Orban a afirmat, într-o conferință de presă, că țara sa ar fi interesată de diversificarea rutelor de transport pentru gaze. "Dacă gazul rusesc vine doar prin Ucraina, nu este bine pentru Ungaria. Nu ne place să fim dependenți de nicio țară unică de tranzit", a spus el. 


Gazoductul din Turkmenistan a fost un subiect central al vizitei președintelui rus la Budapesta, dedicată extinderii legăturilor economice. Ungaria, membră a NATO și a Uniunii Europene, are relații bune cu Rusia și în același timp este angajată într-o dispută cu Ucraina privind drepturile minorității ungare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8253 secunde