Putin avertizează asupra unui nou "caz Srebrenica"

183
Putin avertizează asupra unui nou

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, marți, că locuitorii regiunilor separatiste din estul Ucrainei ar putea deveni țintele forțelor guvernamentale de la Kiev dacă acestea vor primi controlul total al frontierei dintre regiunile respective și Rusia, transmite Reuters. 


Vorbind la o zi după prima sa întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, desfășurată la Paris, Putin a adus în discuție masacrul din 1995 de la Srebrenica din timpul războiului din Bosnia. 


Potrivit liderului rus, este necesară acordarea unei amnistii pentru locuitorii regiunilor Donețk și Lugansk înaintea oricărei predări a controlului frontierei. 


"Legea amnistiei încă nu a trecut. În timp ce partea ucraineană continuă să insiste: «Dați-ne ocazia să închidem granița folosind trupele noastre». Dar îmi pot imagina ce s-ar întâmpla pe urmă", a spus președintele rus. 


"Ar fi Srebrenica, pur și simplu", a adăugat el, făcând referire la masacrul în care forțele sârbe bosniace au ucis în jur de 8.000 de bărbați și băieți musulmani în enclava Srebrenica, în iulie 1995. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4164 secunde