Protestele violente din Chile s-au soldat cu 18 morți. A fost anunțată o grevă generală

137
Protestele violente din Chile s-au soldat cu 18 morți. A fost anunțată o grevă generală - chile-1571849224.jpg

Articole recomandate

Situația rămâne extrem de tensionată în Chile, după violențele fără precedent în ultimii 30 de ani. Autoritățile de la Santiago au anunțat că un copil a murit în cadrul confruntărilor. Bilanțul a ajuns la 18 morți.


Sindicatele au chemat la grevă generală astăzi și mâine. 20 de asociații studențești și muncitorești susțin acest demers și există temerea că protestele ar putea degenera în noi violențe.


Manifestanții vor stoparea cresterii preturilor și pedepsirea abuzurilor celor din administrație, renunțarea la starea de urgență și restricțiile de circulație.


De partea sa, guvernul chilian a scos pe străzi 20.000 de militari și polițiști, pentru a readuce situația sub control.


Greva generală va avea loc chiar dacă președintele Sebastian Pinera a anunțat un pachet de măsuri sociale și le-a cerut scuze chilienilor.


Șeful statului a menționat în special creșterea cu 20% a pensiei minime și înghețarea tarifelor la energia electrică, într-un discurs ce marchează un moment de cotitură radical în comparație cu ultimele sale declarații, foarte ferme față de protestatari, în condițiile în care de la începerea protestelor s-au înregistrat deja 15 morți.


Pinera a recunoscut, de asemenea, absența sa de viziune și a cerut iertare compatrioților săi. "Recunosc această lipsă de viziune și cer scuze compatrioților mei" a declarat președintele chilian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6728 secunde