Protestele din Ucraina au dus la scăderea acțiunilor Gazprom

96
Protestele din Ucraina au dus la scăderea acțiunilor Gazprom - rusia-1386092325.jpg

Articole recomandate

Acțiunile grupului Gazprom au scăzut la minimul ultimelor trei luni la New York și Moscova din cauza protestelor politice din Ucraina, rută majoră de tranzit a gazelor rusești către Uniunea Europeană, informează Bloomberg, citat de B1.ro.
Certificatele americane de depozit ale Gazprom sunt în declin cu 1% la bursa din New York, după ce luni au coborât cu 3%. La Moscova, titlurile Gazprom sunt în scădere cu 2%, continuând declinul de 1% de luni, când au atins minimul ultimelor trei luni.
Vicepremierul rus Igor Șuvalov a declarat că Rusia va oferi gaze naturale ieftine Ucrainei, dacă țara va intra în uniunea vamală creată cu Belarus și Kazahstan.
Deși Ucraina a renunțat la semnarea acordului de asociere cu UE, la Vilnius, președintele Viktor Ianukovici a reiterat obiectivul țării de integrare europeană.
"Gazprom se confruntă cu riscuri majore din cauza protestelor din Ucraina. Grupul va fi nevoit probabil să reducă prețul foarte ridicat impus pentru gazele livrate Ucrainei, iar Ucraina va încerca să obțină majorarea tarifelor de tranzit", consideră Mansur Mammadov, manager de fonduri la compania Kazimir Partners, în Baku, Azerbaidjan.
Potrivit premierului ucrainean Micola Azarov, Ucraina va negocia un nou preț pentru gazele naturale, în două săptămâni.
Ministrul ucrainean al Energiei, Eduard Stavitski a precizat că Ucraina plătește în prezent aproximativ 430 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze, însă consideră că prețul justificat este de 300 dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Studenții  și elevii  ies în stradă
Pagina a fost generata in 0.2693 secunde