Protestele de la Madrid / Șase persoane arestate și doi polițiști răniți

386
Protestele de la Madrid / Șase persoane arestate și doi polițiști răniți - madridpoliceviolence2462689700-1313645908.jpg
Șase persoane au fost arestate noaptea trecută, iar doi polițiști au fost răniți în urma confruntărilor între forțele de ordine și manifestanții împotriva Papei de la Madrid.

Ciocnirile au izbucnit între polițiști și manifestanții împotriva Papei după ce forțele de ordine au reținut un manifestant care încerca să le atace cu sticle. Spre sfârșitul serii, scutierii au îndepărtat din Puerta del Sol și ultimii manifestanți, luând poziții în mai multe zone din piață, relatează Mediafax.

Șase persoane au fost arestate și doi polițiști au fost răniți, potrivit presei.

Sute de pelerini care participă la Zilele Mondiale ale Tineretului și care urmează să se întâlnească joi cu Papa Benedict al XVI-lea, au întâmpinat manifestanții prolaicitate cu strigăte ca "Trăiască Papa!", "Acest tineret este al Papei".

Alții cântau "Aleluia", rugându-se și bucurându-se de muzică.

Tensiuni au apărut pe alocuri, manifestanții împotriva Papei strigând "Pederaștilor, atenție la copii" sau "Papa este un nazist".

Un tânăr manifestant în vârstă de 18 ani a relatat că "a primit un pumn în figură din partea catolicilor".

Susținătorii laicității - 4.000, potrivit poliției - s-au adunat în cursul serii în spatele unei pancarte pe care scria "Din impozitele mele, 0 cenți pentru Papa. Stat laic", răspunzând unui apel lansat de 140 de asociații de apărare a laicității, creștini progresiști, militanți ai stângii sau pentru drepturile homosexualilor. Ei au strigat sloganuri și au purtat pancarte cu cuvintele "Acest tineret nu este al Papei", "Stop, transfobie, sexism, homofobie", "Cerem un adevărat stat laic, libertatea de conștiință este un drept".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6359 secunde