Proteste violente în Australia, din cauza restricțiilor Covid-19

206
Proteste violente în Australia, din cauza restricțiilor Covid-19 - proteste-1627123515.jpg

Articole recomandate

Mii de persoane au manifestat sâmbătă împotriva măsurilor antiepidemice de lockdown în cele mai mari două oraşe australiene, Melbourne şi Sydney, relatează AFP, potrivit Agerpres.


La Sydney, unde locuitorilor li s-a impus să rămână în case timp de o lună pentru a stăvili o nouă creştere a cazurilor de COVID-19, mai multe persoane au fost arestate în urma ciocnirilor între poliţia călare şi manifestanţi.


La Melbourne, presa locală a relatat că mii de persoane au invadat străzile după ce s-au strâns în faţa parlamentului statului Victoria la începutul după-amiezii.


Manifestanţii, care nu purtau măşti de protecţie, au încălcat dispoziţiile referitoare la deplasările neesenţiale şi la adunările publice, măsuri dictate de autorităţi, care au lăsat să se înţeleagă că le-ar putea prelungi până în octombrie.


’Wake up Australia’ (Australia, trezeşte-te) se putea citi pe pancartele manifestanţilor.


Elicoptere au survolat străzile din Sydney, oraş cu cinci milioane de locuitori, care luptă pentru a ţine sub control creşterea cazurilor de infectare, cauzată de varianta Delta a coronavirusului, în statul Noua Galie de Sud, unde sâmbătă au fost raportate 163 de cazuri noi şi aproape 2.000 în total în acest moment.


Australia, care a traversat cu bine primele valuri ale epidemiei, este în prezent afectată de varianta Delta foarte contagioasă, iar jumătate din cei 25 milioane de locuitori sunt în lockdown în mai multe oraşe.


Furia este în creştere în ţară împotriva restricţiilor, care adesea sunt respectate doar parţial, şi faţă de incapacitatea guvernului conservator de a furniza vaccinuri în cantităţi suficiente. Doar 11% din populaţie este vaccinată complet.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.893 secunde