Proteste la Madrid / Mii de spanioli au ieșit în stradă opunându-se vizitei Papei Benedict al XVI-lea

364
Proteste la Madrid / Mii de spanioli au ieșit în stradă opunându-se vizitei Papei Benedict al XVI-lea - elpais-1313620568.jpg
Mii de spanioli au ieșit în stradă, aseară, protestând împotriva venirii Papei Benedict al XVI-lea la Madrid, costurile vizitei oficiale a Papei ridicându-se la 50 de milioane de euro. Suma exorbitantă e revoltătoare, în contextul problemelor economice cu care se confruntă statul spaniol, informează Mediafax.

Mii de susținători ai laicității au manifestat la Madrid împotriva vizitei Papei Benedict al XVI-lea, despărțiți de cordoane de poliție de un grup numeros de pelerini catolici care strigau "Trăiască Papa" sau se rugau.

Membrii celor două grupuri, despărțiți de importante efective de poliție, s-au insultat reciproc în piața Puerta del Sol, aflată în centrul capitalei spaniole, iar în momentul în care poliția a reținut un manifestant a avut loc o scurtă confruntare.

Sute de pelerini care participă la Zilele Mondiale ale Tineretului și care îl așteaptă astăzi pe Papa Benedict al XVI-lea i-au întâmpinat pe manifestanți strigând "Trăiască Papa" sau "Acesta este tineretul Papei", cântând și rugându-se.

Protestatarii au răspuns scandând, în unele ocazii, "Pederaștilor, atenție la copii" sau "Papa este un nazist".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3449 secunde