Proteste în Paris. "Vestele Galbene" au ocupat Galeriile Lafayette

236
Proteste în Paris.

Articole recomandate

Protestatari din mișcarea "Vestelor Galbene" au ocupat pașnic, duminică, faimosul centru comercial de lux Galeriile Lafayette din Paris, relatează agenția DPA. 


Imagini de la fața locului arată manifestanți așezați pe podeaua centrului comercial și cântând "Joyeux Anniversaire", marcând astfel un an de când aproape 300.000 de demonstranți purtând veste galbene obligatorii pentru automobiliști au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva creșterii taxelor pe combustibil. 


Manifestanții de la Galeriile Lafayette au fost evacuați de poliție, duminică seară, fără să se înregistreze violențe, spre deosebire de manifestațiile de sâmbătă, la care au avut loc confruntări cu forțele de ordine.
 
"Vestele Galbene" își anunțaseră anterior intenția de a ocupa în week-end un mare centru comercial, ca o formă de protest împotriva societății de consum. 


Începute pe 17 noiembrie 2018 ca un protest împotriva creșterii accizelor la combustibil, manifestațiile "Vestelor Galbene" desfășurate la Paris și în alte orașe ale Franței s-au transformat într-o contestare a președintelui Emmanuel Macron și au fost marcate de arestări masive - unele cu caracter preventiv -, acte de vandalism și intervenții ale forțelor de ordine folosind gaze lacrimogene, tunuri cu apă și lansatoare de gloanțe de cauciuc "flash-ball", din cauza acestora din urmă peste 20 de protestatari pierzându-și câte un ochi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4407 secunde