Proteste împotriva lui Putin. SUTE de oameni, arestați

166
Proteste împotriva lui Putin. SUTE de oameni, arestați - rusia-1507410157.jpg

Articole recomandate

Peste 100 de persoane au fost arestate în urma protestelor prin care opoziția a marcat cea de-a 65-a aniversare a președintelui Vladimir Putin.



Proteste la Moscova. Susținătorii liderului opoziție, Alexei Navalny, arestat de autorități, s-au stâns în capitala Federației Ruse, pentru a manifesta împotriva lui Vladmir Putin.

Potrivit Reuters, pe o ploaie puternică, în jurul a 1000 de susținători ai lui Navalny s-au adunat în Piața Pushikin, din centrul Moscovei, pentru a striga împotriva președintelui Vladmir Putin. Ei scandează "Rusia va fi liberă" și "Rusia fără Putin".

Navalny, în prezent arestat pentru 20 de zile pentru că a încălcat regulile privind adunările publice, a făcut un apel pentru proteste în centrul Moscovei și în restul Rusiei imediat după ce Vladmir Putin și-a sărbătorit cea de-a 65-a aniversare. 



La Moscova, în Piața Roșie, polițiștii au reținut pentru scurt timp câteva persoane, dar nu au constatat încălcări ale legii. În alte 25 de localități, potrivit organizației neguvernamentale non-profit OVD-Info, au fost arestate 139 de persoane. Un martor a declarat agenției Reuters că forțele de ordine au arestat cel puțin 10 protestatari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6718 secunde