Protest anti-Trump! Palestinienii au stins luminile de Crăciun din Betleem

155
Protest anti-Trump! Palestinienii  au stins luminile de Crăciun din Betleem - protest-1512657520.jpg

Articole recomandate

Palestinienii au stins, miercuri noaptea, luminile de Crăciun la Betleem, considerat orașul unde s-a născut Iisus, în semn de protest față de decizia președintelui american, Donald Trump, de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, informează Reuters.

Un pom de Crăciun împodobit cu beculețe, amplasat în fața Bisericii Nașterii Domnului, și un altul la Ramallah, în apropierea locului în care a fost înhumat fostul lider palestinian Yasser Arafat, au fost lăsate în întuneric.

"Pomul de Crăciun a fost stins astăzi (n.r. - miercuri), la ordinul primarului, în semn de protest față de decizia lui Trump", a declarat Fady Ghattas, ofițerul media al municipalității orașului Betleem, care nu a putut preciza dacă iluminatul va fi pornit din nou înaintea principalelor festivități de Crăciun. 

Totodată, sute de palestinieni furioși au ieșit, miercuri, în stradă, unde au protestat, au strigat sloganuri împotriva lui Trump și în favoarea orașului Ierusalim și au dat foc la cauciucuri. Au avut loc proteste în Beit Hanoun, în nordul Fâșiei Gaza, în întregul oraș Gaza și în orașele Khan Younis și Rafah, din sudul Fâșiei Gaza. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.225 secunde