Nacho Sanchez Amor, raportor al Parlamentului European:

"Procesul de aderare a Turciei la UE trebuie să continue"

246

Articole recomandate

Turcia ar trebui să rămână pe calea aderării la Uniunea Europeană (UE), a declarat, vineri, la Istanbul, noul raportor al Parlamentului European pentru relațiile cu Turcia, Nacho Sanchez Amor, informează DPA. 


"Turcia este și ar trebui să rămână țară-candidată la aderare, în pofida dificultăților curente din relațiile UE-Turcia", a spus Amor într-un comunicat, la finalul primei sale vizite oficiale în Turcia, unde s-a întâlnit cu membri ai guvernului și cu primari. "Trebuie să comunicăm mai mult și mai bine pentru a depăși actuala lipsă de încredere între Turcia și UE", a spus el. 


Afirmațiile sale survin în contextul vizitei cancelarului federal german Angela Merkel la Istanbul, pentru discuții cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. 


Negocierile pentru aderarea Turciei la UE au început în 2005, însă relațiile au devenit dificile după represaliile inițiate de guvernul turc împotriva disidenților în urma puciului eșuat al unei grupări din cadrul armatei turce, în 2016. 
Sanchez Amor a îndemnat la reforme în domeniul juridic și mass-media în Turcia, referindu-se la consecințele puciului ca la "o perioadă excepțională". 


Disputa asupra exploatărilor de gaz din Marea Mediterană și ofensiva militară a Ankarei în Siria au dus anul trecut la escaladarea tensiunilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1859 secunde