Problema migrației. Angela Merkel și-a salvat, pentru moment, guvernul

194
Problema migrației. Angela Merkel  și-a salvat, pentru moment, guvernul - angela-1530625675.jpg

Articole recomandate

După săptămâni de conflict, Angela Merkel a reușit în final să-și păstreze guvernul încheind cu greu, luni seară, cu rebelul ministru federal de interne un compromis ce înăsprește considerabil politica germană în domeniul imigrației, comentează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Compromisul găsit prevede introducerea unor "centre de tranzit" la granița dintre Germania și Austria. Acolo vor fi instalați pe viitor solicitanții de azil care ajung în Germania, dar înregistrați deja într-un alt stat european - cu alte cuvinte, aproape toți -, în așteptarea expulzării lor spre țara pe unde au intrat.

Această chestiune s-a aflat în miezul conflictului dintre cancelarul Angela Merkel, președintă a partidului de centru-dreapta CDU, și ministrul Horst Seehofer, liderul formațiunii conservatoare bavareze CSU. O dispută care amenința să arunce în aer șubreda coaliție guvernamentală germană, cu mare greutate instalată la putere în martie.

Până în prezent, migranții care cereau azil la sosirea în Germania erau repartizați în întreaga țară până în momentul examinării dosarului lor.

Acordul de luni pune capăt definitiv generoasei politici de primire a migranților în Germania, inaugurată în urma deciziei cancelarului Angela Merkel de a deschide în 2015 porțile țării la sute de mii de solicitanți de azil.

Angela Merkel și-a exprimat satisfacția că, "după mai multe zile dificile și aspre negocieri, s-a ajuns la un compromis bun".

"Avem un acord clar în privința modalității de a împiedica pe viitor imigrația ilegală", a ținut să sublinieze Horst Seehofer, punând capăt, după mai multe săptămâni, disputei sale cu cancelarul federal legate de politica în domeniul migrației.

Ministrul de interne a renunțat la demisie, după ce cu o zi mai devreme își anunțase intenția de a părăsi guvernul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.264 secunde