Problema îmbătrânirii populației lumii, pentru prima dată în atenția G20

193
Problema îmbătrânirii populației lumii, pentru prima dată în atenția G20 - problema-1560202325.jpg

Articole recomandate

Cheltuielile în domeniul sănătății explodează, forța de muncă este în scădere: pentru prima dată, miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale din G20 s-au axat în cadrul reuniunii de duminică pe problema îmbătrânirii populației, o provocare majoră pentru economiile dezvoltate și emergente, relatează AFP. 


Japonia, care a prezidat reuniunea de Fukuoka (sud-vest), în zilele de 8 și 9 iunie, nu a ales această temă din întâmplare. În curând, va deveni prima țară așa-numită "ultra-îmbătrânită" de pe planetă, ceea ce înseamnă că 28% dintre locuitorii săi vor avea vârsta de 65 de ani sau mai mult și în 2050 procentajul acestora va ajunge la aproape 40%. 
Confruntată cu această problemă care împiedică creșterea economică, a treia economie a lumii a fost dornică să-și împărtășească experiența. Sfatul său, în special pentru piețele mai puțin avansate, este acela de a acționa înainte de a fi prea târziu. 


"Ceea ce spunem este: Dacă îmbătrânirea populației începe să aibă un impact înainte de a deveni bogați, nu veți mai putea lua măsuri eficiente", a avertizat ministrul japonez de Finanțe, Taro Aso. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5093 secunde