Prințul moștenitor saudit Mohammad bin Salman, vizită în Egipt

151
Prințul moștenitor saudit  Mohammad bin Salman, vizită în Egipt - printulmostenitorsauditmohammadb-1520250894.jpg

Articole recomandate

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a sosit, ieri, în Egipt, pentru o vizită de două zile, în cadrul primului său turneu în străinătate după numirea sa în iunie, informează AFP.

El a fost întâmpinat de președintele Abdel Fattah al-Sissi pe aeroportul internațional din Cairo, unde un covor roșu a fost desfășurat până la scara avionului. Delegația saudită a fost escortată de avioane de luptă egiptene, odată intrată în spațiul aerian al Egiptului.

Prințul Mohammad bin Salman va avea o întrevedere cu Abdel Fattah al-Sissi, aliat strategic, și cu alți oficiali, înainte de a pleca spre Marea Britanie, apoi a ajunge în cursul lunii în SUA.

Riadul consideră Egiptul un element fundamental în stabilitatea regională, mai ales după destituirea de către armată a președintelui islamist Mohamed Morsi, în 2013.

Riadul și Cairo colaborează în mai multe dosare regionale importante, în special în războiul din Yemen și în blocada asupra Qatarului, în scopul de a contra influența Iranul, marele rival al Arabiei Saudite în Orientul Mijlociu (OM).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4582 secunde