Principalul partid prokurd din Turcia și-a ales un nou copreședinte

191
Principalul partid prokurd din Turcia și-a ales un nou copreședinte - principalul-1495364034.jpg

Articole recomandate

Principalul partid prokurd din Turcia, Partidul Democrat al Popoarelor (HDP), și-a ales, sâmbătă, un nou copreședinte, în locul lui Figen Yuksekdag, care se află din noiembrie în închisoare pentru acuzații legate de terorism și căreia i-a fost retras mandatul de deputat în urmă cu trei luni, relatează Reuters.

Figen Yuksekdag a fost lăsată fără mandatul de deputat după ce Curtea de Casație a validat o condamnare a sa pentru propagandă teroristă.

La congresul de sâmbătă al Partidului Democrat al Popoarelor, organizat sub stricte măsuri de securitate, Serpil Kemalbay a fost ales copreședinte al formațiunii alături de Selahattin Demirtas, care se află de asemenea în închisoare pentru acuzații legate de terorism, dar care este în continuare membru al parlamentului.

Într-un mesaj transmis din celula sa din închisoare din nord-vestul Turciei, Selahattin Demirtas a cerut HDP să pregătească "un plan de luptă pentru democrație și pace" în fața "epurării politice".

"Ne confruntăm cu închiderea tuturor canalelor politice democratice", a spus el în mesajul citit în congres în aplauzele delegaților. "Însă orice se va întâmpla... HDP nu va abandona politica democratică, va insista asupra metodelor non-violente pentru găsirea unei soluții la problemele politice", a mai spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3959 secunde