Principalele bănci grecești au fost recapitalizate cu 18 miliarde de euro

322
Principalele bănci grecești au fost recapitalizate  cu 18 miliarde de euro - grecia-1338299319.jpg
Primele patru bănci comerciale grecești (National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank și Piraeus Bank) au primit o injecție de capital în valoare de 18 miliarde de euro în vederea recapitalizării lor, a declarat, pentru AFP, o sursă din interiorul Fondului de stabilitate financiară din Grecia.

"Am dat ordinul pentru eliberarea acestor sume și acest lucru înseamnă finalizarea procedurii", a declarat sursa. Injecția de capital s-a derulat sub forma unor obligațiuni provenind de la Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară.

Potrivit sursei citate, National Bank of Greece a primit 7,43 miliarde de euro, Alpha Bank a primit 1,9 miliarde de euro, EFG Eurobank a primit 3,97 miliarde de euro, iar Piraeus Bank a beneficiat de o injecție de 4,7 miliarde de euro, sub formă de obligațiuni, în conformitate cu decizia Băncii Centrale a Greciei.

Acordul de ștergere cu 105 miliarde de euro a datoriilor Greciei, convenit cu creditorii privați în luna martie a acestui an, a antrenat pentru băncile comerciale grecești pierderi semnificative în portofoliile lor de obligațiuni guvernamentale.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente și pe piața din România: National Bank of Greece (NBG) este acționar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank controlează Bancpost, alături de Alpha Bank, Piraeus Bank și ATE Bank (fosta Mindbank). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3444 secunde