Primul zbor fantastic al celui mai mare avion din lume

292
Primul zbor fantastic al celui mai mare avion din lume - acionul66801500-1555243290.jpg

Articole recomandate

Societatea americană Stratolaunch a anunțat că a făcut primul zbor deasupra deșertului californian cu cel mai mare avion din lume a cărui anvergură o depășește pe cea a unui Airbus A380.


Ciudatul aparat de zbor, construit de către faimoasa societate de inginerie aeronautică Scales Compositee, din Deșertul Majove, are două fuselaze și este propulsată de șase motoare de Boeing 747.

Constructorii faimoasei aeronave performante au oferit detalii despre această construcție aviatică.

Noua tehnologie este folosită și pentru a aprinde o mică rachetă care, la rândul acesteia, aprinde motoarele și propulsează aeronava în spațiu, pentru a plasa sateliți pe orbită. Aceasta este o metodă mult mai flexibilă pentru a accesa spațiul, decât decolările rachetelor pe verticală, potrivit Belga.

Noua aeronavă a decolat de pe aeroportul și "spatioportul" Mojave, din California, la ora locală 13:58 GMT și a stat în aer timp de două ore și jumătate, a anunțat, duminică, societatea într-un comunicat.

Viteza maximă în timpul zborului a fost de 304 km pe oră, iar avionul a urcat la 5.182 de metri.

"Ce zbor fantastic!", a exclamat directorul general de la "Stratolaunch", Jean Floyd. "Zborul de astăzi va face să avanseze misiunea noastră de a propune o soluție alternativă flexibilă la sistemele de lansare la sol.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9927 secunde