Primele zboruri-test reușite pentru un avion de luptă britanic fără pilot

203
Primele zboruri-test reușite  pentru un avion de luptă britanic fără pilot - primele-1391695301.jpg

Articole recomandate

Un avion de luptă britanic fără pilot și invizibil pe radar, Taranis, a efectuat în 2013 zboruri test, care s-au încheiat cu succes, anunță Ministerul britanic al Apărării și grupul BAE Systems. 
Nigel Whitehead, directorul general al BAE Systems, a anunțat că Taranis, pilotat de la distanță de un fost pilot RAF, a reușit în august un zbor inaugural de 15 minute. El nu a precizat locul, dar ar fi vorba de Australia, potrivit presei. 
Acest demonstrator (laborator zburător) a efectuat mai multe zboruri, de o durată până la o oră, la diferite altitudini și viteze, a adăugat oficialul, în cursul unei conferințe, fără să ofere mai multe precizări.
Dezvoltat de BAE Systems, cu participarea Rolls Royce, GE Aviation și Qi-netiQ, programul a costat până în prezent 185 milioane de lire sterline (aproximativ 220 de milioane de euro). El este finanțat de guvern și de industriași britanici. 
Un alt demonstrator al unui avion de luptă fără pilot, Neuron, este dezvoltat sub direcția Franței și Dassault Aviation. El a efectuat primul său zbor public la Istres, în sudul Franței, în decembrie 2012.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5703 secunde