Primele semne de aplanare a crizei politice în Germania

151
Primele semne de aplanare  a crizei politice în Germania - primele-1530109403.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel, angajată într-o confruntare cu aripa dreaptă a coaliției sale privind politica în domeniul migrației în Germania, a lansat, marți, semne că ar dori să aplaneze disputa cu aliatul bavarez, care părea de asemenea dispus la o rezolvare a situației, comentează agenția France Presse, consultată de Agerpres.

"Avem un destin comun", a spus Angela Merkel, adăugând: "Ne-am demonstrat forța și o vom demonstra și în viitor", conform participanților la o reuniune parlamentară a conservatorilor.

Angela Merkel se referea la alianța istorică încheiată după războiul între partidul său conservator Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și formațiunea bavareză CSU, cu care se află într-un conflict acut de natură să amenințe stabilitatea guvernului.

Un înalt responsabil al CSU, Alexander Dobrindt, a evocat de asemenea un "destin comun" al celor două partide. "Obiectivul nostru este să rămânem așa", a asigurat el.

În același timp, ministrul de Interne și totodată liderul CSU, Horst Seehofer, care a avut schimburi de replici dure cu cancelarul privind problema migrației, a exclus, marți, destrămarea coaliției guvernamentale CDU/CSU și social-democrați (SPD).

De mai bine de două săptămâni, cancelarul se opune deschis lui Seehofer în problema primirii de noi migranți, chiar dacă numărul sosirilor în Germania este astăzi infinit mai mic față de afluxul unui milion de persoane în 2015 și 2016.

Susținător al liniei dure, Seehofer a dat un ultimatum lui Merkel ca ea să găsească o soluție cu partenerii europeni în cadrul viitorului Consiliu, preconizat pentru joi și vineri, la Bruxelles.

În caz contrar, el amenință să întoarcă de la frontiera germană toți migranții deja înregistrați în alte țări din UE. Angela Merkel refuză orice decizie unilaterală a Germaniei și dorește să privilegieze acorduri bilaterale sau multilaterale cu țările prin care migranții intră în UE, cum ar fi Italia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2521 secunde